WhatsApp Image 2020 05 21 At 20.44.45

El lloc on estàs et fa descartar objectius que t’agradarien?

“La realitat ha de ser el punt de partida per avançar cap als objectius, no per a plantejar-los” Xesco Espar Jugar con el corazón

Tenir un somni, crear la visió d’allò que vols, i comprometre’t amb ella racionalment i emocional és com encendre el far que anirà centellejant, per indicar-te el punt d’arribada que t’has plantejat i servir-te de guia…

La resta és semblant a utilitzar el GPS, on cada objectiu que et planteges per apropar-te al somni es converteix en el punt de destí. I per marcar aquest destí no et cal indicar en cap moment on et trobes, no és important, només cal que vegis clar on vols arribar, res més. Si proves de connectar amb el que vols interposant en tot moment els “però” de la teva situació actual, pot ser fàcil que es vagi diluint el que realment vols i aparegui només allò que “creus” que pots, sense valorar ni qüestionar-te en cap moment aquesta creença. Per tant, millor plantejar-te on vols arribar sense pensar en “on ets”, d’això ja te n’encarregaràs quan tinguis clar aquest primer punt.

Al GPS quan ja tens decidit i fixat el destí del teu viatge, perquè et mostri una ruta correcta per arribar-hi li cal saber en quin punt et trobes, és aquí on la realitat actual comença a intervenir. No és la mateixa ruta per arribar a la plaça de Catalunya (Barcelona) des de l’estació de la Sagrera (Barcelona) que des de la Wiener Platz (München), ni tampoc si disposes de cotxe, o vas en bicicleta, a peu o utilitzant un transport públic. També pot variar la forma d’arribar a destí en funció del tipus de via que vols utilitzar, si vols peatges o no, si prefereixes fer menys quilometres o trigar menys.

En el cas de la ruta cap a la visió, és igual d’important saber en quin punt estàs, i de quines eines disposes per a fer el camí i ser conscient que una mala definició d’aquest punt ens pot fer seguir una ruta que no sigui correcta. Com quan el GPS no ens ubica bé i ens comença a mostrar missatges que no coincideixen amb el que ens anem trobant davant.

El que no tens en aquest cas és l’estimació de temps fins al destí, i aquí també ens hi enganxem sovint. Ens imaginem uns terminis que de vegades són massa agosarats i si no hem arribat a destí en el temps que ens hem plantejat ens podem frustrar, decebre o desencantar… en aquests moments només cal mirar si el llum del far segueix centellejant, enlluernar-s’hi de nou i seguir la ruta.

I tampoc cal encaparrar-s’hi en excés, perquè igual que amb el GPS, en qualsevol moment podem canviar les condicions del viatge, i si ens equivoquem en agafar un camí, podem tornar a calcular la trajectòria. Si fins i tot descobrim que hi ha un nou objectiu que ens serveix per arribar on es troba el nostre far, podem tornar a programar el destí, indicar la nostra realitat actual i definir la nova ruta, sense oblidar mai que, en el fons, el més important és gaudir del viatge!

×